Vyhledávání

Listopad 2017
Po Út St Čt So Ne
« Říj    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Filmový a kulinářský zážitek v jednom – Febiofest Culinary Cinema

Středa, 9. Březen, 2016

title

Febiofest ve spolupráci s Berlinale uvádí mimořádný kulinářský a filmový zážitek Culinary Cinema.

Letos podruhé pořádá Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest ve spolupráci s prestižním festivalem Berlinale filmové projekce spojené s exkluzivními večeřemi nesoucí název berlínské filmové sekce Culinary Cinema.

Tentokrát budou organizátoři v rámci Culinary Cinema promítat v kině Cinestar Praha – Anděl a večeře budou následně servírovat v prostředí speciální restaurace v přilehlém pražském hotelu andel’s. Návštěvníci tak během jednoho večera uvidí film a následně ochutnají menu inspirované konkrétním filmem v podání špičkových šéfkuchařů. Během prvních dvou večerů se bude servírovat menu připravené šéfkuchařem pražské restaurace Aureole Jiřím Králem, který je držitelem ocenění Michelin Bib Gourmand. Třetí večer se bude podávat menu od německého šéfkuchaře Alexandera Koppeho, držitele michelinské hvězdy, kterou získal pro restauraci SKYKITCHEN v hotelu andel’s v Berlíně.

V pátek 18. 3. se bude promítat první „gurmánský thriller“ dokument Ryba, kuře, krab, který sleduje držitele michelinské hvězdy na mezinárodní kuchařské olympiádě Bocuse d’Or, v sobotu 19. 3. bude na programu japonský historický milostný příběh Kuchyň samurajů inspirovaný skutečnými událostmi a v neděli 20. 3. americká nezávislá komedie Trattoria nahlížející pod pokličku tvrdého kulinářského businessu a okořeněná komentáři skutečných šéfkuchařů.

Lístky na Culinary Cinema jsou v předprodeji Ticketportalu od 1. února, cena vždy zahrnuje projekci filmu a večeři o několika chodech uváděnou moderátorem. Ceny vstupenek od 1590 do 1890 korun.

18. 3. 2016: Ryba, kuře, krab – Menu Febiofest Michelin Nouvelle Cuisine

Film: Ryba, kuře, krab
Režie: José Luis López Linares
Stopáž: 86 minut
Film je uváděn v originálním znění s českými i anglickými titulky
Menu: Jiří Král

  • Amuse bouche: Praline Saint Jacques s lososem Label Rouge
  • Královská variace… Galantina z francouzského kuřete, Crème Brûlée z kuřecích jatýrek a gratinovaný kuřecí Salpicon.
  • Středomořský halibut připravený sous-vide, královský krab v knedlíčku Dim Sum, California Maki Roll s pikantním krabem v Sriracha tempuře, topinamburové pyré, peruánské brambory, glazírovaná zelenina a krabí Bisque.
  • Čokoládovo-pistáciová Valhrona Ganache v piškotu Baissé, pražené kakaové boby s mořskou solí, mučenková esence a malinový wasabi sorbet.

První „gurmánský thriller”, jak dokumentární snímek označují sami tvůrci, sleduje ambiciózního šéfkuchaře Jesúse, držitele michelinské hvězdy, v klání Bocuse d’Or, mezinárodní kuchařské olympiádě, ve které 24 národních týmů celý rok připravuje, vaří a prezentuje to nejzajímavější a nejchutnější jídlo za povzbuzování fanoušků. Jesúsova cesta k úspěchu vede až k norským fjordům za výlovem ryb, jejichž spokojenost ovlivňuje chuť, přes drama strategického plánování menu a precizního provedení každého detailu až k výtvarně úchvatným kompozicím finálních pokrmů, které je přibližují uměleckému dílu.

Tentokrát budou organizátoři v rámci Culinary Cinema promítat v kině Cinestar Praha – Anděl a večeře budou následně servírovat v prostředí speciální restaurace v přilehlém pražském hotelu andel’s. Začátek projekce v 18:30 hodin, sál číslo 1.

Cena: 1 790 korun
Vstupenky na TicketPortal
Cena zahrnuje vstupenku na večeři a vstupenku na projekci

19. 3. 2016: Kuchyň samurajů – Menu Febiofest Asia

Film: Kuchyň samurajů
Režie: Yûzô / Júzó Asahara
Stopáž: 121 minut
Film je uváděn v originálním znění s českými i anglickými titulky
Menu: Jiří Král

  • Amuse bouche: Butano kakuni – vepřový bok sous-vide s omáčkou Ponzu
  • Sukiyaki silný masový vývar s plátky býčího hřbetu, řasa Kombu, zelenina, houby Enoki a Shiitake, listový špenát, listy Shiso a marinované kousky kůry Yuzu.
  • Sushi Set New-Era… Uramaki Maguro Roll (Yellow Fin tuňák), Angus Maki Roll (Black Angus býk), Suzuki Nigiri (mořský vlk), Sake Nigiri (Label Rouge losos), Tamago Nigiri (vaječná omeleta) s wasabi, medovým zázvorem a omáčkou Kikkoman.
  • Shoichi cukrový vánek… Rýžový koláček Omochi, sladké fazolky Adzuki a zmrzlina Matcha-Tea v limetové pěně.

Historický příběh o lásce a japonské Kaga cuisine, jejíž tradice přetrvala staletí a politické převraty až do současnosti. Prostořekou Haru, která je kouzelnice v kuchyni, její první manžel vrátil. Když na banketu svými ochutnávacími schopnostmi okouzlí hlavu významné rodiny samurajů-kuchařů, jejichž řemeslo se předává z otce na syna, provdá se za Yasunobu, který by radši vládl mečem než kuchyňským nožem. Jejich vztah se rozvíjí s tím, jak Haru novomanžela přes jeho protesty zaučuje do svého umění, ale přicházejí také politické otřesy období Edo, kdy je jídlem i mečem prověřena samurajská oddanost vládnoucí rodině, a boje o moc.

Tentokrát budou organizátoři v rámci Culinary Cinema promítat v kině Cinestar Praha – Anděl a večeře budou následně servírovat v prostředí speciální restaurace v přilehlém pražském hotelu andel’s. Začátek projekce v 18:00 hodin, sál číslo 1.

Cena: 1 590 korun
Vstupenky na TicketPortal
Cena zahrnuje vstupenku na večeři a vstupenku na projekci

20. 3. 2016: Trattoria – Menu Febiofest Italy

Film: Trattoria
Režie: Jason Wolos
Stopáž: 82 minut
Film je uváděn v originálním znění s českými i anglickými titulky
Menu: Alexander Koppe

  • Humr kanadský – Bio citrón, fenykl, čekanka
  • Platýs – Čekanka, pancetta, šafrán
  • Telecí krmené lnem – Celer, dušená cibulka, paprika

Již krátký film Jasona Wolose poskytl tak trefný vhled do fungování restaurace, že byl používán pro zaškolování nových číšníků. Navázal na něj celovečerním debutem, který sleduje veterána businessu Sala, jak rozbíhá novou restauraci Cinquecento v San Francisku s velkou ambicí – dostat se na mapu těch nejlepších ve vysoké konkurenci. Vrstevnatý a realistický pohled na komplexní mikrosvět chodu restaurace je proložený vstupy skutečných šéfkuchařů a sleduje své hrdiny, především Sala a jeho syna Vince, který si k otci teprve hledá cestu, v dobrodružství o lásce k jídlu tváří v tvář zákazníkům, kritikům i složitým vztahům v kuchyňském zákulisí.

Tentokrát budou organizátoři v rámci Culinary Cinema promítat v kině Cinestar Praha – Anděl a večeře budou následně servírovat v prostředí speciální restaurace v přilehlém pražském hotelu andel’s. Začátek projekce v 18:30 hodin, sál číslo 1.

Cena: 1 890 korun
Vstupenky na TicketPortal
Cena zahrnuje vstupenku na večeři a vstupenku na projekci

www.febiofest.cz

Jiří Koubek

Tagy: , ,



Komentovat

iBoys iGirls praguepride aids-pomoc mezipatra proudem